X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Martinn
    • 2004
    • 8

Problem z instalacją Update`a do Wireless File Transmiter

Czesc,

Mma problem z instalacją Update`a do Wireless File Transmiter w Canonie 1D Mark IV. Sciągnąlem ze strony Canon rzeczony update, nagrałem na karte i chciałem zainstalowac zgodnie z procedurą opisana na stronie czyli nagralem rozpakowany plik na sformatowana karte, podlaczylem Wireless File Transmiter, nacisnalem w menu aktualna wersje oprogramowania i w sumie wtedy powinna sie chyba zainstalowac nowa wersja, prawda? A wyskakuje informacja: "Memory card containing firmware is requires to update", ataki wlasnie update jest wlasnie na wlozonej karcie Czy ktos sie spotkal z takim probleme?
    Bez tego updat`u nie da sie polaczyc bezprzewodow z laptopem.
    Bede wdzieczny za sugestie. Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam,Marcin
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez Martinn
    Sciągnąlem ze strony Canon rzeczony update, nagrałem na karte (...)
    Bede wdzieczny za sugestie.
    A co dokładnie nagrałeś na kartę? Może najpierw trzeba rozpakować? I czy na pewno w dobre miejsce skopiowałeś bo czasem jakieś foldery się poplączą.

Komentarz

• Martinn
      • 2004
      • 8

Czesc,

Na karte nagralem rozpakowany plik z rozszerzeniem *.upd. Zgralem to do katalogu glownego na sformatowanej karcie (po sformatowaniu na karcie pojawily sie jak zwykle dwa katalogi DCIM i MISC, ale plik nagralem rownolegle obok tych katalogow).

Pozdrawiam,Marcin

Komentarz

• Bogdan56_Ch
        Początki nałogu
        • 2007
        • 377

A może warto spróbować tradycyjnie, tzn wgrać plik update przez prosty czytnik kart lub za pomocą kabla i dopiero instalować. Możliwe że wyskakuje jakiś błąd podczas przesyłu bezprzewodowym przekaźnikiem plików.

Komentarz

• Martinn
          • 2004
          • 8

Czesc,

Ja wlasnie dokladnie tak robie. Update rozpakowany jest na karcie i takowa wsadzam do aparatu. NIe wysylam update`u bezprzewodow, bo bez tego upadtee`u bezprzewodowsc nie dziala. Jakies sugestie?

Pozdrawiam,Marcin

Komentarz

Pracuję...